Forever Pomesteen Power ( 2 FOR RM150 )

Item ID : 177450170
Forever Pomesteen Power ( 2 FOR RM150 )
Sale Price : RM 150.00
Retail Price : RM 190.00 You save RM 40.00 (21%)
Shipping :
Peninsular :RM20Sabah, Labuan:RM28Sarawak:RM28
Ship within 3-5 working days
Ship To : Within Malaysia, ship by Courier Services
Weight : (kg or dimension) : 3
Item at : Negeri Sembilan
Views : 126
MAL/NOT Code :
Available Qty : 1
Brand: 
Model/SKU: 
Condition:NewForever Pomesteen Power ( 2 FOR RM150 )

Forever Living Pomesteen Power

 

Image result for foreverPOMESTEEN POWER                          Image result for foreverPOMESTEEN POWER

Kandungan Bahan dalam POMESTEEN POWER
 
Kajian di Jepun pada tahun 2004 menunjukkan buah delima mengandungi Phyto-estrogens yang boleh mengurangkan simptoms menopaus dan senggugut.
 
Oleh sebab itu, FOREVER POMESTEEN POWER terdiri daripada 7 jenis buah-buahan dari seluruh dunia dan ianya dicampurkan dalam 1 botol. World Health Organization (WHO) menyatakan, untuk mendapatkan semua zat yang diperlukan oleh tubuh, kita disarankan mengambil 5 jenis buah-buahan pelbagai warna dalam hidangan kita setiap hari. Banyak kan? Adakah kita mampu konsisten dengan jadual aktiviti yang padat. 
 
Disebabkan itu, FOREVER LIVING telah mengeluarkan produk POMESTEEN POWER yang memang sangat sangat sangat tinggi kadar antioksidannya. Kesemua bahan dalam produk ini terdiri daripada buah manggis, buah delima, buah pear, beri hitam, beri biru, beri merah dan ekstrak biji anggur adalah antara BUAH YANG TERTINGGI DALAM NILAI ANTIOKSIDAN. Kesemua bahan ini adalah antara yang tertinggi dalam nilai ORAC, iaitu petunjuk yang digunakan untuk mengukur keupayaan antioksidan menyekat kerosakan radikal bebas.
 
 
 
 
Kebaikan dan Khasiat POMESTEEN POWER
 
 
 
✿ Mencantik dan merawat kulit dengan kepelbagaian vitamin. 
 
✿ Melambatkan proses penuaan. Antioksidan yang terkandung di dalamnya membaiki sel2 yang rosak di dalam badan supaya proses penuaan dapat dilambatkan.
 
✿ Kulit kelihatan muda remaja
 
✿ Untuk ibu hamil. Ia mengandungi potassium yang tinggi selain dari mineral-mineral lain seperti fosforus, kalsium, besi dan sodium, vitamin A, B1, B2, B3 dan C. Tindakbalas yang terhasil mengatur ekuilibrium air tubuh dan menjaga degupan jantung agar tetap normal (bagi ibu hamil dan fetusnya). Kandungan potassium dan sodium yang bertindakbalas menunjang kepekaan saraf dan otot agar berfungsi dengan teratur. Kadar gula di dalam darah ibu hamil juga dapat dikurangkan. Ia juga amat baik untuk menghilangkan rasa letih otot dan serta menguatkan jantung.
 
✿ Melambatkan proses menopaus
 
✿ Mengurangkan senggugut semasa haid
 
✿ Kandungan antioksidan yang tinggi dapat mengelakkan terjadinya pelbagai jenis kanser seperti kanser payudara, kanser rahim, kanser kelenjar prostat, dan sebagainya. Kajian di Wisconsin mendapati bahawa jus delima dapat menghindari terjadinya pembesaran sel kanser kulit. Kajian lain di university Chicago pula menemui jus delima yang ditapai dan minyak bijian delima dapat membantu mengelakkan kanser payudara.
 
✿ Menyembuhkan penyakit buasir
 
✿ Merawat keputihan kaum wanita
 
✿ Jus delima yang terkandung di dalamnya sangat baik untuk jantung dan salur darah yang sempurna. Ia dapat merendahkan paras kolestrol dalam badan serta merendahkan tekanan darah punca darah tinggi.
 
✿ Dengan ketinggian antioksidan di dalamnya, ia membantu menurunkan pembentukan lemak pada dinding arteri. Delima mengandungi flavonoids dan polyphenols yang tinggi antioksidan untuk melawan penyakit jantung dan kanser.
 
✿ Mengurangkan risiko penyakit kencing manis. Kajian terbaru yang utama mendapati pesakit kencing manis yang meminum jus delima selama 3 bulan berterusan dapat merendahkan kebarangkalian pengerasan pada arteri. Menurut pakar, dalam jus delima, gula bercantum kepada antioksida yang unik, di mana sebenarnya menjadikan gula ini sebagai pelindung melawan pengerasan pada arteri.
 
✿ Mencegah Alzheimer / Nyanyuk. University Vanderbilt telah mengenalpasti sesiapa meminum jus delima 3x atau lebih setiap minggu dapat menurunkan 76% pertumbuhan tanda penyakit Alzheimer daripada mereka yang meminum kurang drp satu sajian setiap minggu.
 
✿ Melindungi otak bayi. Dalam kajian pediatric mendapati meminum jus delima semasa mengandung dapat melindungi otak bayi semasa kelahiran. Kekurangan asid folic boleh menyebabkan tiub saraf yang cacat seperti kerosakan pada tulang belakang dan sumbing pada lelangit bibir bayi. Itulah sebabnya kenapa ibu hamil disarankan agar mengambil asid folik setiap hari. Jus delima memenuhi bekalan asid folik sebaik vitamin dan mineral yang penting untuk perkembangan bayi. Sebagai tambahan, jus delima mengandungi potassium yang dpt mengelakkan kekejangan kaki waktu hamil.
 
✿ Mengelakkan alahan ibu hamil dan baik untuk selepas bersalin. Kandungan bahan di dalam POMESTEEN POWER sangat baik untuk melegakan alahan ibu hamil. Bagi ibu2 dalam pantang, ia bagus untuk membersihkan kotoran darah nifas serta mempercepatkan penyembuhan luka dalaman dan membekalkan tenaga sepanjang hari.
 
 
 
 
Cara Pengambilan
 
 
Ambil satu atau lebih auns jus ( 1 auns jus = 30ml ) setiap hari untuk menambah pengambilan antioksidan daripada diet biasa anda.
 

Last Updated @ 8/31/2016 9:07:43 PM

Q&A (0)

Forever Pomesteen Power ( 2 FOR RM150 )
RM 150.00 Shipping fee:Peninsular: RM 20, Sabah/Labuan: RM 28, Sarawak: RM 28,
International: RM


Add to Wishlist (0)
   SSTwoAttire's items  •  View all by SSTwoAttire  •  Promote your items..

Visit My Store       View My Product Listing


 

Note : The seller assumes all responsibility for listing this item. Please contact the seller to resolve any questions before or after purchasing the item. Currency is RM (Ringgit Malaysia) unless otherwise noted.

Site Search :  
Our Affiliates: lmall.my | Superbuy.my | Pretty.my