Adv. Search | Honor | Huawei | Xiaomi | iPhone 6 | Samsung Galaxy
This item has ended.


Item ID : 123871826

Satellite Dish 80cm / Openbox / Skybox/ Dreambox / Astro / Videocon / D2H



Condition : New         Item at : Selangor

All Categories > Electronics & Appliances > TV > TV Antenna
Satellite Dish 80cm / Openbox / Skybox/ Dreambox / Astro / Videocon / D2H
Sale Price : RM 230.00
Shipping Fee :
Peninsular :RM50Sarawak:RM100
Sabah, Labuan:RM100
Ship To : Within Malaysia  
Shipping Weight : (kg or dimension) : N/A
Shipping Method : Courier Services, Normal Post
Payment Method : Internet Banking, Bank Transfer, SafeTrade
Time Left : Closed
Brand : Astro
Model / SKU / Code : Satellite Dish 80cm
Available Qty : 29999
Product Description for Satellite Dish 80cm / Openbox / Skybox/ Dreambox / Astro / Videocon / D2H
Brand:
Astro
Model/SKU:Satellite Dish 80cm
Condition:New



Satellite Dish 80cm / Openbox / Skybox/ Dreambox / Astro / Videocon / D2H
Feature available to Store Members

 Satellite Dish Outdoor unit (80cm)

 

 

OFF BUSINESS (2nd APRIL 2013 - 15 APRIL 2013)

PHONE No. NOT BE USE AT OVERSEA

 

 

 

Can use with (Openbox / Skybox / Dreambox)

-Satellite Dish 80cm (astro logo)
-usually dish use at rooftop for condo / apartment

 

New Price: 230

 

 Condition: Completely New

 packages includes;
> 80cm Dish (new)
> Wall mounting with adjustable angle 
> Bracket

> Screw

 

Dish stable can use for :

 
 
 

OFF BUSINESS (2nd APRIL 2013 - 15 APRIL 2013)

PHONE No. NOT BE USE AT OVERSEA

 

 

 Bank Transfer :

162197323300 (MAYBANK)
SYAMSUL RAMZAN B. ABDULLAH
 
 
After bank in, please inform to me at email & sms :
013-3115714 / PM : nisrulhisham@gmail.com
 
 
Please send your detail :
name :
address :
contact no. :
Order type : 
Total rm + courier charger :
 
 

Whats App / SMS / : 013-3115714

 

PM : nisrulhisham@gmail.com

 


Last Updated @ 3/28/2013 12:10:22 AM



Q&A (29) - View All
Ravrun ask: (Posted: 2013/3/22 17:02)  
Untuk Satellite astro 80cm boleh guna LNB astro 65cm atau kena beli yang baru yang lebih baik . Terima Kasih
nisrulhisham reply: (Posted: 2013/3/22 18:02)  
Boleh gune lnb lame dr astro
Ravrun ask: (Posted: 2013/2/27 16:09)  
Saya nak order dish 80 CM yang berharga RM 230 dan postage nya RM 50 . Kalau saya buat bayaran besok ke account Maybank 162197323300 , bilakah saya dapat menerima dish satellite di Kuala Lumpur.
nisrulhisham reply: (Posted: 2013/2/27 16:48)  
jika tiada mslh, brg akan sampai 2-3 hari brkerja
faizana ask: (Posted: 2013/2/25 23:37)  
nak dapatkan mount dan bracket sahaja boleh ker
nisrulhisham reply: (Posted: 2013/2/25 23:46)  
sorry, x jual bracket & mount shj.
Ravrun ask: (Posted: 2013/2/19 07:06)  
Diantara dish 80cm atau 90cm yang mana encik recommend . Saya takut dish 90cm tidak ada logo astro .
nisrulhisham reply: (Posted: 2013/2/27 16:50)  
dish 80cm ada cop astro
Ravrun ask: (Posted: 2013/2/19 06:53)  
Saya tinggal di kuala lumpur untuk videocon d2h sekarang saya guna 65cm dish bila hujan signal tak bagus ! Kalau beli 80cm atau 90cm lebih baik untuk videocon . Adakah set itu lengkap .
nisrulhisham reply: (Posted: 2013/2/19 07:00)  
Dish ni lg stable signal dr 65cm byond dish.
Tp kalau hujan same jgk mcm xstro, siaran trganggu
slac18 ask: (Posted: 2013/2/15 17:02)  
tuan, dish 80cm kalau pakai x salah ke?
nisrulhisham reply: (Posted: 2013/2/15 20:10)  
dish 80cm, astro punya. tp x psg utk public
jayipis ask: (Posted: 2013/2/6 13:44)  
kalau dah ada skybox dan ccline
macamane nak tgok channel dari luar selain xrol..

1. kena guna dish lain
2. dish sama
nisrulhisham reply: (Posted: 2013/2/6 22:59)  
Gune dish besar lg stable utk dpt siaran luar.
Dish kne setting pd arah satellite dgn tepat baru dpt signal.
Ada siaran luar, kne gune lnb lain.
mie4900 ask: (Posted: 2013/2/4 11:23)  
Saya dapat Indovision dgn. dish 65cm tapi cuma 96 chanal aje dgn SQ 64%.. untuk dapatkan 126 channal, mungkinkah guna 80cm boleh dpt semua chanal indovision..?? 2505v, 2535v & 2565v tak dpt lock.
nisrulhisham reply: (Posted: 2013/2/6 22:55)  
Bergantung pd satellite signal, & cline videocon.
Cube scan utk dpt channel baru.
enick1970 ask: (Posted: 2013/1/25 19:51)  
Kalau musim hujan kuat masih boleh tengok astro?
nisrulhisham reply: (Posted: 2013/1/25 20:07)  
Dish 80cm sesuai utk tmbk satellite luar.
Kalo gune 80cm utk astro, & blh adjust signal sampai 95%,
kalo hjn dpt thn, tp kalo hjn trk sgt, xblh dpt signal.
enick1970 ask: (Posted: 2013/1/25 16:26)  
Kalau itu astro dish sedia ada tukar dengan dish 80cm ini.. boleh tengok rancangan daripada satelite lain dengan kedudukan dish yang sama dengan astro.
nisrulhisham reply: (Posted: 2013/1/25 18:59)  
untk dish 80cm, kalau ltk ke arah xstro, akan dpt xstro tp signal kuat,
utk dpt signal negara lain, kena ltk kt arah sudut satellite yg betul.
dish 80cm dpt tarik signal yg x kuat , cth utk signal negara luar.
View All

Note : The seller assumes all responsibility for listing this item. Please contact the seller to resolve any questions before or after purchasing the item. Currency is RM (Ringgit Malaysia) unless otherwise noted.

Our Affiliates: Superbuy | Groupme

Satellite Dish 80cm / Openbox / Skybox/ Dreambox / Astro / Videocon / D2H (Selangor, end time 4/12/2013 6:57:00 PM MYT)