loading


Bluebell Day Moisturizer

RM 51.00
Shipping
Ships from oversea
From Oversea , Estimated Arrival 1-3 working days.  
 • RM 6.60 by courier to Peninsular Malaysia
 • RM 10.20 by courier to Sabah, Labuan
 • RM 9.50 by courier to Sarawak
Every subsequent item add RM 0.80 for Peninsular 
Buyer is responsible for import duty / extra charge for custom clearance
Please select option below

X

Quantity
- +
90 left
*Quantity exceeds maximum allowed
Do you have question regarding this product?
Live chat with adamma now.
Chat with me
ItemID
151330433
Ship To
Within Malaysia ,Ship By: Courier Services
Views
571
Available Quantity
90
Seller Information
adamma
Store since 08 Sep 2006

Feedback Score
: 867+
Positive Feedback
: 99.88%
Total Product
: 443
Full Refund if you don't receive your order*
Item Specification
 • Report
 • Brand : Bluebell
  Conditions : New

  Product Description


  Bluebell Day Moisturizer

  Bluebell Day Moisturizer yang diperkaya dengan SPF 30 ini merupakan produk yang halal lagi suci serta berperanan mengekalkan kelembapan kulit di samping melindungi wajah anda daripada sinar UVA dan UVB seterusnya menyerlahkan keremajaan dan keanggunan wajah anda.

  Kandungan: 50ML

  KEBAIKAN BLUEBELL DAY MOISTURISER

  • Melindungi kulit daripada sinar UV
  • Mengatasi masalah jerawat, jeragat dan parut
  • Melambatkan proses penuaan
  • Memelihara kelembapan kulit seterusnya mengatasi masalah kulit kering
  • Memperbaiki tona kulit agar lebih sekata
  • Mengurangkan risiko serangan kanser kulit
  • Menutup dan menyingkir cela pada wajah
  • Menyerlahkan keremajaan dan keanggunan kulit wajah

  KANDUNGAN BLUEBELL DAY MOISTURISER

  Air: Air merupakan elemen yang penting untuk menyihatkan kulit. Air berperanan memelihara kelembapan, membantu mengurangkan jerawat, melambatkan proses penuaan, serta menyerlahkan seri dan kesegaran kulit.

  Glycerin: Glycerin merupakan sebatian polyol yang bersifat antikulat serta berupaya mengekalkan kelembapan kulit selain membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka pada kulit, mengurangkan kesan lebam dan memperbaiki sel kulit.

  Asid Laurik: Asid laurik merupakan sejenis asid lemak yang diperoleh daripada minyak kelapa mahupun susu lembu serta sering digunakan dalam produk penjagaan diri kerana ia berupaya memelihara kelembapan kulit serta mencegah pembiakan kulat dan menentang penghasilan jerawat paga kulit.

  1, 3-Butylene Glycol: Butylene Glycol berfungsi sebagai bahan pelarut di dalam produk ini bagi menyatukan ramuan di dalam sesuatu produk sekaligus menggalakkan fungsi setiap ramuan lain.

  Titanium Dioksida: Sebatian sintetik yang turut dipanggil titania ini mudah menyerap ke dalam kulit dan berperanan menambah warna pada sesuatu produk serta melindungi kulit daripada sinaran matahari dan pancaran radiasi ultraungu (UV) sekaligus membantu mencegah proses penuaan dan serangan kanser kulit.

  Ethylhexyl Methoxycinnamate: Turut dipanggil Octyl Methoxycinnamate, sebatian ini berfungsi melindungi kulit daripada kerosakan akibat pancaran radiasi UV, selain mengurangkan kemunculan parut.

  Benzophenone-3: Bahan organik ini berupaya menentang sinaran matahari dan melindungi kulit daripada radiasi ultraungu yang boleh mempercepatkan proses penuaan dan mengakibatkan kanser kulit serta membantu mengekalkan kelembapan kulit.

  Protein Gandum Terhidrolisis: Protein gandum yang telah melalui proses hidrolisis (di mana sebatian tersebut telah ditambahkan air) ini berfungsi memelihara kelembapan kulit di samping mengurangkan kesan kedutan dan garis-garis halus.

  Yis: Yis merupakan sejenis kulat yang tinggi kandungan antioksidan yang bukan sahaja berupaya menggalakkan pertumbuhan sel yang lebih sihat, malah mampu mempercepatkan pemulihan kulit serta melindunginya daripada kerosakan.

  Asid Palmitik: Sebatian yang turut dipanggil sodium palmitate ini merupakan sejenis asid lemak yang terkandung dalam ramuan semulajadi serta berfungsi sebagai agen pembuih bagi produk ini.

  Mawar (Rosa Centifolia): Selain berupaya meredakan demam dan menyegarkan tubuh badan, bunga mawar juga kaya dengan khasiat untuk kecantikan kulit. Ia kaya dengan vitamin C yang bersifat antioksidan bagi membantu melambatkan proses penuaan kulit di samping berupaya mengatasi masalah jerawat, eczema dan kerosakan kulit akibat sinaran cahaya matahari. Bunga mawar turut mampu memelihara kehalusan kulit, mengecilkan liang pori serta menjadikan tona kulit lebih sekata.

  Fosfolipid: Fosfolipid terdiri daripada asid lemak, glycerol, fosfate dan molekul polar serta bertindak sebagai bahan pengemulsi bagi menyatukan ramuan di dalam produk ini.

  Asid Capric: Asid capric merupakan sejenis asid lemak yang boleh diperoleh dari pelbagai sumber seperti susu kambing dan lembu serta minyak kelapa dan minyak kelapa sawit. Ia bersifat antikulat yang berupaya mencegah pembiakan mikroorganisme seterusnya menghalang dan mengatasi penghasilan jerawat.

  Butyl Hydroxytoluene (BHT): BHT adalah sejenis sebatian organik yang mempunyai sifat antioksidan yang berupaya menentang radikal bebas sekaligus mencegah kerosakan sel tubuh dan melambatkan proses penuaan kulit.

  Akar Kentang Afrika (Hypoxis Rooperi): Kentang liar yang berasal dari Afrika Selatan ini sering digunakan bagi merawat luka dan kegatalan di samping membantu melambatkan proses penuaan serta menggalakkan pertumbuhan sel yang lebih sihat.

  Gam Tara (Caesalpinia Spinosa): Ekstrak bunga ini bukan sahaja berperanan sebagai agen penebal bagi membentuk struktur kandungan produk penjagaan diri seperti krim pelembap mahupun syampu.

  Zaitun (Olea Europaea): Minyak zaitun mampu mengatasi masalah kulit muka seperti jerawat, parut, eczema, psoriasis atau melecur. Minyak zaitun juga berfungsi sebagai agen anti-penuaan untuk menyerlahkan keremajaan kulit sekaligus berperanan menyerlahkan seri serta memelihara kehalusan kulit anda.

  Phytosterol: Sebatian yang sering terkandung di dalam tumbuhan ini berupaya merawat dan memperbaiki struktur kulit yang rosak akibat pencemaran bahan kimia mahupun faktor-faktor lain.

  Butyrospermum Parkii (Shea Butter): Ramuan ini merupakan lemak yang diekstrak dari biji pokok Shea yang banyak terdapat di Afrika. Ia tinggi kandungan asid lemak yang berupaya memelihara kelembapan kulit di samping membantu merawat kerosakan kulit yang disebabkan oleh pencemaran atau faktor-faktor lain.

  Asid Myristic: Asid yang turut dipanggil asid Tetradecanoic ini adalah asid lemak tepu yang sering terkandung di dalam buah pala, minyak kelapa dan kelapa sawit. Ia berfungsi sebagai bahan pengemulsi yang berperanan menyatukan ramuan di dalam produk ini bagi menggalakkan keberkesanannya.

  Tetrasodium EDTA: Ramuan ini berperanan sebagai bahan pengawet bagi mencegah serangan dan pembiakan mikroorganisme seperti kulat dan bakteria seterusnya memelihara isi kandungan produk ini di samping membantu memelihara kehalusan kulit.

  DMDM Hydantoin: Turut dikenali sebagai Glydant, sebatian organik yang bersifat antikulat ini bertindak sebagai bahan pengawet untuk mlindungi produk ini daripada kerosakan.

  Squalane: Squaleane merupakan bahan organik yang boleh diperoleh dari pelbagai jenis sumber seperti gandum, zaitun dan hati jerung. Ia selamat untuk digunakan serta berfungsi sebagai emolien bagi membantu memelihara kelembapan kulit.

  Lecithin: Lecithin merupakan sejenis lemak yang sering terdapat dalam tisu tumbuhan atau haiwan dan terdiri daripada asid lemak, glycerol, asid fosforik, triglyceride, choline dan fosfolipid. Selain menjadi bahan penstabil dalam produk penjagaan diri, lecithin berupaya menggalakkan penyerapan nutrien ke dalam lapisan kulit dan mencegah pengoksidaan sel sekaligus membantu mencegah kerosakan sel dan menentang proses penuaan kulit.

  Asid Caprylic: Gabungan triester yang terhasil dari asid lemak minyak kelapa dan glycerin ini mampu menyerap ke dalam lapisan sekaligus berkesan untuk mengekalkan kelembapan kulit. Ia juga bersifat antioksidan yang berupaya mencegah daripada kerosakan sel di samping membantu menggalakkan fungsi vitamin, pigmen, dan bahan aktif lain di dalam sesuatu produk.

  Ceramide 3: Ceramide adalah sejenis lipid atau lemak yang sering terkandung di dalam gandum, produk tenusu dan kacang soya. Ia dikatakan mampu mengatasi masalah kulit kering serta melambatkan proses penuaan kulit sekaligus membantu mengurangkan kesan kedutan dan garis-garis halus.

  Asid Stearik: Asid stearik merupakan sejenis asid lemak dan sering terkandung di dalam bahan semulajadi seperti koko dan pokok shea. Ia berfungsi sebagai bahan pengemulsi di samping membantu mengekalkan kelembapan dan seri kulit.

  Propanediol: Selain bertindak sebagai bahan pengemulsi bagi menyatukan ramuan di dalam produk ini, propanediol yang merupakan bahan organik ini turut berupaya memelihara kelembapan dan kehalusan kulit.

  Asid Oleic: Asid oleic merupakan sejenis asid lemak Omega-9 yang boleh diperoleh daripada lemak haiwan mahupun minyak sayuran, terutamanya buah zaitun dan biji bijan. Ia berfungsi sebagai bahan pengemulsi bagi menyatukan ramuan di dalam produk ini, di samping membantu memelihara kehalusan dan kelembutan kulit.

  Asid Linoleic: Asid yang merupakan asid lemak Omega-6 ini sering terkandung di dalam minyak sayuran seperti jagung, Argan dan kacang soya. Ia sering digunakan dalam bidang kosmetik kerana keupayaannya untuk melindungi kulit daripada kerosakan serta membantu merawat masalah kulit kering dan berjerawat.

  CARA PENGGUNAAN BLUEBELL DAY MOISTURISER

  1. Sapukan Bluebell Day Moisturiser pada keseluruhan wajah dan leher dengan sekata.
  2. Gunakan pada waktu siang.
  3. Anda disyorkan untuk mencuci wajah dengan Bluebell Cleanser sebelum menggunakan Bluebell Day Moisturiser.


    Buy with confidencewe have 1125 Good Ratings from buyers !

  BuyerItem IDDateRatings
  pi**** 184072519 7/18/2018 6:25:00 PM Very good product..5 stars..
  Ma**** 184072519 7/4/2018 6:44:00 PM -
  kk**** 202744973 6/26/2018 10:09:00 PM Received.
  am**** 184072519 6/12/2018 5:19:00 AM Good and fast delivery
  mf**** 184072519 6/6/2018 1:16:00 PM -
  53**** 202744973 6/6/2018 11:08:00 AM -
  ma**** 184072519 5/4/2018 9:58:00 PM too fast delivery good service
  ok**** 196873198 5/4/2018 2:06:00 PM -

  Questions & Answers   Ask Seller


  PAYMENT METHOD

  • CASH PAYMENT
  • Maybank2u
  • Maybank CDM
  • CimbClicks
  • CIMB CDM
  • RHB Now
  • RHB CDM
  • iRakyat
  • Bank Rakyat CDM
  • ATM Transfer
  • IBG Transfer
  • NetPay

   

  Why No Netpay?

  http://www.lelong.com.my/merchant/Default.asp?UserID=adamma&show=Announcements&newsid=16061

  Jaminan Penghantaran

   

  Pesanan anda akan diproses dalam masa 24 jam selepas pembayaran anda disahkan. Kami akan UPDATE Tracking Number Di Dalam WebSite www.lelong.com.my atau yang beli terus dari saya (bukan melalui web lelong) akan dihantar Tracking Number melalui SMS. Jika selepas 24 jam anda masih tidak menerima sms dari kami, sila hubungi 0192278312 atau Email kepada kami: adamma@rocketmail.com

  Kami hanya menggunakan perkhidmatan Poslaju, Kangaroo Ekspress, GDex Express dan CityLink untuk penghantaran pesanan anda. Bagi semenanjung Malaysia, setiap pesanan akan sampai ke tangan anda dalam 1-3 hari. Manakala bagi Sabah dan Sarawak antara 2-4 hari.

  Selepas kami pos pesanan anda, kami akan sms anda untuk memaklumkan anda. Jika anda masih tidak menerima pesanan anda dalam masa 3 hari bekerja selepas menerima sms pengesahan penghantaran, sila hubungi kami. Kami akan periksa jika terdapat masalah dengan penghantaran anda.

  Kami galakkan anda memberi alamat pejabat anda jika tiada sesiapa dirumah pada hari bekerja. Ini untuk memastikan barang selamat sampai ke tangan anda. Jika tiada sesiapa dirumah, maka pos laju akan tingalkan kad kutipan dirumah anda. Anda perlu menuntut bungkusan anda dipusat serahan pos laju yg ditetapkan.

   

  HARGA PENGHANTARAN:

  RM 6.60 SEMENANJUNG MALAYSIA (Untuk 500gram pertama saja)

  Kami akan maklumkan jika perlu ditambah (melebihi 500gram)

  RM 9.00 SABAH/SARAWAK

   

  Free Combine Shipping...... Beli banyak mana pun boleh......

  About Combine Shipping

  We allowed Combine Shipping helping customers to save some shipping charge.

  How it work?

  Lets explain with an example:-

  You buys 3 items using the Shopping Cart (add all items you need into shopping cart, do not click BUYNOW separately) :
  Item A: Shipping fee RM8
  Item B: Shipping fee RM20
  Item C: Shipping fee RM12

  System will pick up the most expensive Shipping fee, which isRM20 in this case, and add RM3.00 to each additional items.
  RM20 + RM3 + RM3

   

  You only need to pay RM26.00 instead of RM40.00

   

  PLEASE READ THE FOLLOWING BEFORE BUYING THIS ITEM

  1. All confirmation order will be delivered on the next day subject to stock availability.
  2. Goods sold are NOT RETURNABLE or EXCHANGEABLE.
  3. We will only send out the item after the payment has credited into our bank account.
  4. Please note that Interbank/Giro Transfers have 24 to 48 hours delay before payment credited into our bank account.
  5. At the moment, we only accept bank in / fund transfer to our Maybank and CIMB Bank account as a method of payment. For the time being, we DO NOT accept Credit Card Cheque.

    

    

   1.  
   2.  
   3.  

    

    

  Any information please email to adamma@rocketmail.com or
  contact me 0192278312

   

   

  Please accept all the above terms and condition before buying.

  Questions & AnswersDo you have any questions to ask merchant about this product   Ask Seller

  0.0

  0.0 stars out of 5
  5 star
  0
  4 star
  0
  3 star
  0
  2 star
  0
  1 star
  0
  Share your thoughts with others
  Write a review
  Only buyers who purchased the product may leave a review

  Frequently Bought Together

  Customers Who Bought This Item Also Bought

  Related Products

  Recently Viewed Items

  adamma' Best Seller

  Promotion Items

  adamma' Items  You may also be interested in Tag:
  * pelembap  Note : The seller assumes all responsibility for listing this item. Please contact the seller to resolve any questions before or after purchasing the item. Currency is RM (Ringgit Malaysia) unless otherwise noted.
  Back to Top
  Our Affiliates : Lmall.my | Superbuy.my | Pretty.my