loading


DR JABBAR ALKALINE ENERGY NANO WATER FILTER

RM 788.00 3 Sold
Normal Price
RM 1,600.00    You save RM 812.00 (51%)
Shipping
From KLANG / Selangor , Estimated Arrival 1-3 working days.  
Please select option below

X

Quantity
- +
29999 left
*Quantity exceeds maximum allowed
Do you have question regarding this product?
Live chat with SAFWAshoppe now.
Chat with me
ItemID
140985359
Ship To
Within Malaysia ,Ship By: Courier Services,Self Collect,Normal Post
Weight
10KG (kg or dimension)
Views
6630
Available Quantity
29999
Seller Information
SAFWAshoppe
Store since 24 Jun 2013

Feedback Score
: 201+
Positive Feedback
: 100.00%
Total Product
: 41
Full Refund if you don't receive your order*
Item Specification
  • Report
  • Brand : AL JABBAR
    Model / SKU : DR JABBAR 7 ELEMEN
    Conditions : New

    Product Description


    DR JABBAR ALKALINE ENERGY NANO WATER FILTER





    PENAPIS AIR DR. JABBAR








     
















    DR JABBAR ALKALINE ENERGY NANO WATER FILTER







    Feature available to Store Members



     


     


     


    HURRY !!! VERY HOT SELLING


     


     


     


    DULU RM1900   


     


     


     


    HARGA PROMOSI  RM699!!!


     


     


     






     



     


     


     


    PENGHANTARAN PERCUMA KE SELURUH MALAYSIA  


     


     


     






    PENAPIS AIR DR JABBAR 








    OLEH 








    AL-JABBAR








     



     


     


     


    Carta PH Meter Air Osmosis, Air Mineral Dan Air Alkali


     


     


     





























    80% masalah kesihatan adalah berpunca daripada pengambilan pemakanan. Ini adalah kerana 60% tubuh kita mengandungi air. Anda boleh lihat pada carta diatas berapa Ph Air yang anda minum selama ini.















    Kelebihan Air Alkali























    1. Meningkatkan daya tahan penyakit dan daya penyembuhan























    2. Bebas dari logam berat, kotoran terlarut, bahan kimia terlarut, kuman dan bakteria















    3. Mengandungi zat mineral yang diperlukan oleh badan















    4. Selamat diminum terus tanpa perlu dimasak dan tanpa kuasa elektrik















    5. Menapis 100% bahan pencemar dan 650 bakteria yang biasa terdapat didalam air yang tercemar.















    6. Air ALKALI mempunyai khasiat dan tenaga untuk menjadikan makanan dan minuman lebih segar.















    7. Nasi menjadi lambat basi, elok untuk diminum bersama ubat dan membuat air buah-buahan















    8. Lebih berhasiat berbanding dengan air suling dan R.O















    9. **Nota: Air yang terbaik untuk air minuman ialah air alkali sebab itu air zam-zam juga bersifat alkali














































    DR JABBAR membekal air Alkali yang pastinya lebih bersih...







     



     


     


     


    Dr Jabbar 7 Penapis


     


     


     






















    Sistem Penapisan Air Dr Jabbar Plus Alkaline Energy mengambil kira prinsip mata air mineral dan air bukit semulajadi. Sistem penapisan ini juga dikenali sebagai Dr Jabbar BIO-ENERGY Life Water System.















    Terdiri daripada 7 penapis bermutu tinggi yang diperbuat menggunakan bahan-bahan daripada alam semulajadi dan karbon diaktifkan berkualiti tinggi serta seramik biotenaga. Sistem penapisan air ini adalah hasil gabungan Teknologi Nano daripada Jepun dan Korea.






































    Sistem Penapisan Air ini dapat memecahkan saiz molekul air kepada 0.9 micron, sehingga segala bahan kotoran serta pelbagai bahan kimia disingkirkan (mampu menapis / menyingkirkan segala bahan pencemar dan 650 bakteria yang biasa terdapat di dalam air yang tercemar.















    Air yang dijana hasil dari penapisan ini merupakan "AIR HIDUP" dengan ciri-ciri berikut:















    • Mempunyai AURA dengan tenaga bio-electromagnetic field yang tinggi















    • Beralkali dengan nilai pH diantara 7.2 - 7.9, yangmengandungi zat mineral untuk memberi tenaga yang diperlukan oleh badan manusia berbanding dengan air suling yang dijana menerusi mesin penapis Reverse Osmosis - RO.















    • Bebas dari bahan cemar kimia seperti logam berat, kotoran terlarut, bahan kimia terlarut, kuman dan bakteria yang tidak kelihatan dengan mata kasar.






















    Ia elok kalau dijadikan air minuman biasa, selamat diminum terus tanpa perlu dimasak. Nasi atau lauk/sayur lambat basi kalau dibasuh dengan air ini.















    Dalam jangkamasa yang panjang, penggunaannya boleh membantu meningkatkan daya penyembuhan dan daya tahan badan terhadap penyakit.























    Ciri-ciri Penapis















    Penapis A - Seramik (Korea); Penapis mutlak (sehingga 0.9 mikron). Ia menapis habuk, kotoran, mendapan kotoran, logam terampai, habuk dan bahan-bahan asing dari tangki dan air paip lama. Ini dapat mengurangkan kehadiran bakteria seperti E-Coli, cholera dan salmonella, mengeluarkan karat, sedimen dan bahan pepejal serta mengurangkan turbidity (kekeruhan) air. 















    Cuma perlu dibasuh apabila ternampak mendapan yang tebal. Tidak perlu diganti melainkan jika bocor kerana pecah/raka.























    Penapis B - Penapis Karbon Diaktifkan; Membuang saki baki klorida, warna, THMS (Trihalomethanes) iaitu bi-produk dari klorin yg hasilkan bau yang kurang menyenangkan, bahan pencuci, sebatian organik dan bahan kimia. Juga mengandungi penyerapan karbon perak untuk menyingkirkan kuman.















    Disarankan ganti penapis selepas 12 bulan menggunakannya, bergantung kepada keadaan sumber air.















    Penapis C - KDF bersama Blok Karbon Diaktifkan;















    Fungsi kedua-dua bahan ini ialah untuk menyingkirkan logam berat seperti timah, tembaga dan cadmium (yang memenuhi Piawaian US EPA dan Piawaian Keselamatan Antarabangsa). 















    Disarankan ganti penapis selepas 14 bulan menggunakannya, bergantung kepada keadaan sumber air.















    Penapis D - Blok Karbon Diaktifkan Gred A bersama Karbon Halus Diaktifkan; Membuang logam berat, bahan buangan radioaktif, bahan kimia yang memudaratkan kesihatan dan racun haiwan perosak.















    Disarankan ganti penapis selepas 18 bulan menggunakannya, bergantung kepada keadaan sumber air.















    Penapis E - Energizer Ball; Diguna untuk memecahkan molekul air kepada saiz lebih kecil supaya air dapat diserap masuk ke dalam badan manusia dan larut dengan mudah. Ini membantu melancarkan proses metabolisma. Ia menjadikan air mempunyai "AURA" dengan tenaga medan bio-elektrik yang tinggi untuk kesihatan badan.















    Disarankan ganti penapis selepas 2 tahun (24 bulan) menggunakannya, bergantung kepada keadaan sumber air.















    Penapis F - Alkaline Bio Ball; Teknologi Penggubahan Berion digunakan bagi meningkatkan dan menstabilkan tenaga di dalam air serta untuk menjadikan saiz molekul air yang kecil yang telah dipecahkan terus berkeadaan sedemikian untuk jangkamasa yang panjang. Disamping itu ia juga menukarkan paras alkali air agar sesuai untuk tubuh manusia, mempercepatkan metabolisma and mengaktifkan sel-sel untuk meningkatkan fungsi sistem pertahanan badan dan penyahtoksin.















    Disarankan ganti penapis selepas 2 tahun (24 bulan) menggunakannya, berhantung kepada keadaan sumber air.















    Penapis G - Blok Karbon Berkepadatan Tinggi; Menyerap ethylene dichloride, bahan cuci, klorin, bau, warna, bahan kimia yang memudaratkan kesihatan dan racun haiwan perosak, menghalang bakteria daripada membiak, bau yang kurang menyenangkan dan kesan sisa bahan organik.















    Air yang terhasil mudah diserap oleh badan dan sekaligus membuang toksin, dan kotoran dari badan serta memperbaiki peredaran darah.















    Disarankan ganti penapis selepas 30 bulan menggunakannya, bergantung kepada keadaan sumber air.















    Ciri-Ciri Air Selepas Ditapis:











    • kaya dengan mineral semulajadi







    • meningkatkan tenaga







    • mengandungi kandungan oksigen yang tinggi







    • tinggi anti-oksida







    • menyahtoksin







    • Anti-kanser







    • mempercepatkan proses penyembuhan







    • mampu mencegah penyakit seperti artritis, mempercepat proses penghadaman, mengatasi masalah tekanan darah tinggi, sistem darah, obesiti, masalah buah pinggang.






















    Sesuai digunakan di dapur dan di bilik mandi anda















    Peraturan Mengguna:















    Flush setiap penapis baru sekali sebelum guna.















    Flushed out air yang tertapis selama 2 minit setiap pagi sebelum terus menggunakan air yang ditapis.















    Jika tekanan air paip melebihi 100 psi, dinasihatkan agar menggunakan injap penghilang tekanan air bagi menurunkan kadar tekanan air memasuki penapis.















    KELEBIHAN DR JABBAR















    Pengiktirafan/Kelulusan oleh badan-badan piawaian:






































































     








    Harga terendah di pasaran.









































    Harga Tawaran !!!













































    RM699.00 (PENGHANTARAN PERCUMA KE             SELURUH MALAYSIA) !!






























    RM1,900.00 (harga asal)











     














     






     


     


     


     


     


     


     










     



     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


































































    Last Updated @ 6/27/2013 7:03:35 PM


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


































































    Last Updated @ 7/2/2013 5:56:38 PM


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


































    Last Updated @ 8/27/2013 4:33:18 PM


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


































    Last Updated @ 9/19/2013 5:55:43 PM


     


     


     


     


     


     


     


















    Last Updated @ 10/30/2013 5:26:32 PM


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     










    Last Updated @ 2/21/2014 4:03:13 PM


     






    Last Updated @ 2/23/2014 12:34:06 AM




    Last Updated @ 3/2/2014 11:24:38 AM


    Last Updated @ 3/15/2014 8:05:15 PM




    Questions & Answers   Ask Seller


    Show:
    User:   PCK****31/01/2016 04:31 PM
    Question:   stok masih ada legi ker?
    berapa harganya?
    Answer:   Ya, stok ada. Harga seperti di atas Tuan, rm788.31/01/2016 04:41 PM
    User:   lac****10/12/2014 11:03 AM
    Question:   Still ada ke?
    Answer:   Ya, ready stock. Shipping flm masa 24 jam.10/12/2014 11:10 AM
    User:   que****07/08/2014 11:33 PM
    Question:   Harga ni termasuk pemasangan ke... saya tinggal d melaka
    Answer:   Salam. Kami akan buat pre assembly sebelum penghantaran. Tuqn hanya perlu membuat penyambungan mudah ke paip dapur. Kami sefiakan panduan prmasangan bergambar yg mudah difahami. Semua customer kami dapat memasangnya tanpa merujuk dengan kami. Belian terbaik. Tkasih.08/08/2014 07:18 AM
    User:   ken****26/06/2014 12:32 AM
    Question:   May i know how much is the promotion price now for this filter system? do you have any branch in johor bahru ?
    Answer:   Its rm699. sorry we dont have any branch in JB.26/06/2014 06:42 AM
    User:   dun****18/03/2014 08:42 PM
    Question:   Saya nk filter saja. Area kelantan. Kedai kat kota bharu, kelantan tu dah gulung tikar, so kena cari branch lain. TQ
    Answer:   Sila sms / whats app 019-277271418/03/2014 09:00 PM
    See More Questions (8)
    User:   kll****12/03/2014 03:22 PM
    Question:   Saya nak Filter A je. Jual tak?
    Answer:   Ya, kami ada jual. Sila sms/whatsapp 019-2772714. Tk12/03/2014 03:41 PM
    User:   zai****01/03/2014 07:14 PM
    Question:   filter yg satu dekat luar tu akan diberi ke dengan harga rm550 tu?
    Answer:   Ya. ia datang dgn complete set termasuk filter luar tu. Tk01/03/2014 07:26 PM
    User:   myt****16/02/2014 08:32 PM
    Question:   kalau nak beli filter A saja...ada jual tak...kos?
    Answer:   Filter A RM59 + RM6 poslaju ke Semenanjug Malaysia16/02/2014 10:37 PM
    User:   naz****01/02/2014 11:37 PM
    Question:   stok masih ada lagika...harga rm 550 fee shipping betul ...
    Answer:   Terima kasih untuk pertanyaan tuan. Stok masih ada. Tawaran rm550 free shipping masih ada. Cepat sebelum tawaran tamat. Tk02/02/2014 09:57 AM
    User:   bru****11/01/2014 01:45 PM
    Question:   Assalamualaikum tuan,
    saya agak confius nie.harga yang ditawarkan untuk buy now adalah rm550.tetapi harga untuk promosi product yang sama di page ini adalah rm499.mcm mana tu tuan?
    Answer:   Salam. Tk kerana berminat dgn produk kami. Maaf rm499 tu promosi tahun lepas. Saya terlupa nak update. Sekarang kita tawarkan rm550 tetapi kita bagi Free Shipping ke seluruh Malaysia, termasuk Sabah & Sarawak. Lebih menarik. Tk11/01/2014 02:08 PM
    See More Questions (3)
    User:   fel****23/12/2013 05:28 PM
    Question:   ada cawangan di johor? jika nak tukar filter, beli ka mana?
    Answer:   Kalau nak tukar filter boleh berurusan terus dengan kami. Kami boleh uruskan penghantarannya dengan pos express.23/12/2013 06:16 PM
    User:   yas****30/11/2013 08:51 PM
    Question:   Antara al-jabbar dengan dr sukida, mana lebih baik? Mohon jawapan yg ikhlas. Tk
    Answer:   Ini adalah penilaian pengguna. Baca kedua2 fakta dan buatlah keputusan berdasarkan fakta.04/12/2013 08:20 PM
    User:   Zac****19/08/2013 10:56 PM
    Question:   Any warranty? Thx...
    Answer:   Yes, it comes with a 1 year warranty against manufacturer defects.20/08/2013 05:52 AM
    View All
    ;

    100% SAFE WITH AS-SAFWA CENTRE

    WE HAVE HUNDREDS OF HAPPY CUSTOMERS ONLINE

     

    Easy Transaction, 3 Step Only:

    1. ORDER

    2. PAYMENT

    3. EMAIL / SMS DETAILS TO US

     

    PAYMENT OPTION :

    1. Retail purchase (walk in) are welcome at our retail centre.

    2. MAYBANK / CIMB / Online bank transfer / Cash Deposit / ATM

    .

    IMPORTANT!!
    AFTER you had made the payment, please email/SMS/whatsapp us your payment slip together with the following details to speed up delivery:

    1. Order ID / Item number:
    2. Date of Payment:
    3. Total Amount Paid:
    4. Method of payment (ATM Deposit/Transfer/Counter/InterBank Transfer / Credit card... etc):
    5. Items purchased:
    6. Name and delivery address:
    7. Telephone:

     

    3. Credit Card Payment :

    Available via Netpay only

    Delivery

     

    100% SAFE WITH AS-SAFWA CENTRE

     

    WE HAVE HUNDREDS OF HAPPY CUSTOMER ONLINE

    Poslaju / Courier Delivery:

    - We had sent hundreds of parcel all over Malaysia and we provide good packing.

    - For defective on arrival (D.O.A) items, we provide 1 to 1 exchange, but subject to official report from Poslaju / Courier.

    - Your items will be ship out within 24 hours during working days for ready stock items, 3-4 days for Pre-order items.

    - Shipping charges are clearly stated in item page.

    - Shipping charges are not refundable.

    Terms and Condition

     

    If you do not agree with our terms and condition, please do not order. No cancellation of order is allowed.

    Please contact us to resolve any question before ordering. You should understand that your order is a contract, if you the item you have to proceed to purchase the item.
    -As we are selling all over the world, if an item was out of stock, we may replace with a similar or same value item to buyer or refund.

    -Non-Serious Buyer will be blacklisted, to remove from blacklist RM20 admin fees apply.
    - Buyer pay postage for returning faulty item. Item returned and found not to be defective will be returned at buyers expenses.
    -Item sold are not refundable and not exchangeable for Auction Item.
    -Shipping charges are not refundable.
    -We do not cover lost or damage during shipment. It will fall under Poslaju / Courier compensation.
    -Warranty start from the date of delivery.
    -Feature and Specifications are for reference only.
    -Specifications are subject to change without notice. We are not responsible for any change of specifications and design by the manufacturer.
    -All pictures/colors are for illustration only, unless otherwise specified.

    WARRANTY AND RETURN POLICY

    - Buyer pay postage for returning faulty item. Item returned and found not to be defective will be returned at buyers expenses.
    -Item sold are not refundable and not exchangeable
    -Shipping charges are not refundable.
    -We do not cover lost or damage during shipment. It will fall under Poslaju / Courier compensation.
    -Warranty start from the date of delivery.
    -Feature and Specifications are for reference only.
    -Specifications are subject to change without notice. We are not responsible for any change of specifications and design by the manufacturer

    Questions & AnswersDo you have any questions to ask merchant about this product   Ask Seller


    Display:
    User:   PCK****31/01/2016 04:31 PM
    Question:   stok masih ada legi ker?
    berapa harganya?
    Answer:   Ya, stok ada. Harga seperti di atas Tuan, rm788.31/01/2016 04:41 PM
    User:   lac****10/12/2014 11:03 AM
    Question:   Still ada ke?
    Answer:   Ya, ready stock. Shipping flm masa 24 jam.10/12/2014 11:10 AM
    User:   que****07/08/2014 11:33 PM
    Question:   Harga ni termasuk pemasangan ke... saya tinggal d melaka
    Answer:   Salam. Kami akan buat pre assembly sebelum penghantaran. Tuqn hanya perlu membuat penyambungan mudah ke paip dapur. Kami sefiakan panduan prmasangan bergambar yg mudah difahami. Semua customer kami dapat memasangnya tanpa merujuk dengan kami. Belian terbaik. Tkasih.08/08/2014 07:18 AM
    User:   ken****26/06/2014 12:32 AM
    Question:   May i know how much is the promotion price now for this filter system? do you have any branch in johor bahru ?
    Answer:   Its rm699. sorry we dont have any branch in JB.26/06/2014 06:42 AM
    User:   dun****18/03/2014 08:42 PM
    Question:   Saya nk filter saja. Area kelantan. Kedai kat kota bharu, kelantan tu dah gulung tikar, so kena cari branch lain. TQ
    Answer:   Sila sms / whats app 019-277271418/03/2014 09:00 PM
    See More Questions (8)
    User:   kll****12/03/2014 03:22 PM
    Question:   Saya nak Filter A je. Jual tak?
    Answer:   Ya, kami ada jual. Sila sms/whatsapp 019-2772714. Tk12/03/2014 03:41 PM
    User:   zai****01/03/2014 07:14 PM
    Question:   filter yg satu dekat luar tu akan diberi ke dengan harga rm550 tu?
    Answer:   Ya. ia datang dgn complete set termasuk filter luar tu. Tk01/03/2014 07:26 PM
    User:   myt****16/02/2014 08:32 PM
    Question:   kalau nak beli filter A saja...ada jual tak...kos?
    Answer:   Filter A RM59 + RM6 poslaju ke Semenanjug Malaysia16/02/2014 10:37 PM
    User:   naz****01/02/2014 11:37 PM
    Question:   stok masih ada lagika...harga rm 550 fee shipping betul ...
    Answer:   Terima kasih untuk pertanyaan tuan. Stok masih ada. Tawaran rm550 free shipping masih ada. Cepat sebelum tawaran tamat. Tk02/02/2014 09:57 AM
    User:   bru****11/01/2014 01:45 PM
    Question:   Assalamualaikum tuan,
    saya agak confius nie.harga yang ditawarkan untuk buy now adalah rm550.tetapi harga untuk promosi product yang sama di page ini adalah rm499.mcm mana tu tuan?
    Answer:   Salam. Tk kerana berminat dgn produk kami. Maaf rm499 tu promosi tahun lepas. Saya terlupa nak update. Sekarang kita tawarkan rm550 tetapi kita bagi Free Shipping ke seluruh Malaysia, termasuk Sabah & Sarawak. Lebih menarik. Tk11/01/2014 02:08 PM
    See More Questions (3)
    User:   fel****23/12/2013 05:28 PM
    Question:   ada cawangan di johor? jika nak tukar filter, beli ka mana?
    Answer:   Kalau nak tukar filter boleh berurusan terus dengan kami. Kami boleh uruskan penghantarannya dengan pos express.23/12/2013 06:16 PM
    User:   yas****30/11/2013 08:51 PM
    Question:   Antara al-jabbar dengan dr sukida, mana lebih baik? Mohon jawapan yg ikhlas. Tk
    Answer:   Ini adalah penilaian pengguna. Baca kedua2 fakta dan buatlah keputusan berdasarkan fakta.04/12/2013 08:20 PM
    User:   Zac****19/08/2013 10:56 PM
    Question:   Any warranty? Thx...
    Answer:   Yes, it comes with a 1 year warranty against manufacturer defects.20/08/2013 05:52 AM
    View All
    0.0

    0.0 stars out of 5
    5 star
    0
    4 star
    0
    3 star
    0
    2 star
    0
    1 star
    0
    Share your thoughts with others
    Write a review
    Only buyers who purchased the product may leave a review

    Frequently Bought Together

    Customers Who Bought This Item Also Bought

    Related Products

    Recently Viewed Items

    SAFWAshoppe' Best Seller

    Promotion Items

    SAFWAshoppe' Recently Sold

    SAFWAshoppe' Items



    You may also be interested in Tag:
    * * air * alkali * menapis Penapis Air



    Note : The seller assumes all responsibility for listing this item. Please contact the seller to resolve any questions before or after purchasing the item. Currency is RM (Ringgit Malaysia) unless otherwise noted.
    Back to Top
    Our Affiliates : Lmall.my | Superbuy.my | Pretty.my