loading


Microwave Pasta Boat- Perfect Pasta Every Time

RM 13.00
Normal Price
RM 35.00    You save RM 22.00 (63%)
Promotions
Shipping
From Jengka / Pahang , Estimated Arrival 5-7 working days.  
 • RM 10 by courier to Peninsular Malaysia
 • RM 15 by courier to Sabah, Labuan
 • RM 13 by courier to Sarawak
Please select option below

X

ItemID
171081080
Ship To
Within Malaysia   
Views
36
Available Quantity
0
Time Left
Closed
This item has ended
Seller Information
matau
Store since 07 May 2014

Feedback Score
: 118+
Positive Feedback
: 96.83%
Total Product
: 5
Full Refund if you don't receive your order*
Item Specification
 • Report
 • Conditions : New

  Product Description


  Microwave Pasta Boat- Perfect Pasta Every Time

  MICROWAVE PASTA BOAT

  Perfect Pasta Everytime

  Product Description:
   
  Highlights.
  •Built-in strainer lid and bonus steamer rack
  •Holds 5-pound
  •Stay-cool handles and spaghetti portion measurer
  •Dimensions: 8.375-inch by 12-1/2-inch by 5-inch
  •Dishwasher safe
   
  3 DAYS 1 TO 1 WARRANTY!

  Delivery By POS LAJU
  Daily cut off time: 10.00am (excluding public holiday)

  For those who wish to do dropship this item, just buy it and fill up your buyer's shipping informations and put Buyer remark "Dropship", we will do the rest for you. All items in our webstore can be dropshipped

  READ TERM & CONDITION BEFORE PLACE ORDER/BID

  Last Updated @ 12/11/2015 5:27:19 PM
  Questions & Answers   Ask Seller


   

  Kami menggunakan perkhidmatan Pos Daftar/Flexipack, Pos Laju, Airpak, Nationwide, GDex, ABX. Kos pengeposan akan dimaklumkan di halaman produk dan kos keseluruhan penghantaran dikira setelah dimasukkan kos pengurusan (handling fee).

  Penghantaran hanya akan dilakukan pada hari Selasa, dan Jumaat, bagaimanapun kami berusaha untuk membuat penghantaran setiap hari kecuali cuti hari Ahad dan hari-hari kelepasan umum. Bagaimanapun dalam beberapa keadaan, pihak kami berhak untuk menunda proses penghantaran pada hari yang berikutnya yang tidak jatuh kepada hari cuti umum.

  Harga sebenar pos bukanlah seperti yang tertera kerana ia telah dicampur kos produk, pengurusan - handling fee, pembungkusan serta risiko-risiko yang terpaksa ditanggung oleh penjual.

  Semua item akan dihantar dalam masa 3 hari bekerja dari tarikh pembayaran disahkan. Untuk penghantaran order dropship kami boleh memberikan tracking number lebih awal sebelum penghantaran dilakukan dalam masa 3 hari bekerja.

  Pembeli perlu bersetuju dengan terma penghantaran sebelum sebarang pembelian dilakukan.

  Kami sangat menghargai untuk berurusan dengan pembeli yang bersopan, tidak mengeluarkan kata-kata kesat atau yang boleh menimbulkan perbalahan. Kami menawarkan jaminan layanan mesra kepada pembeli tanpa mengira siapapun pembeli itu.

  Penghantaran hanya akan dilakukan pada hari Selasa, dan Jumaat, bagaimanapun kami berusaha untuk membuat penghantaran setiap hari kecuali cuti hari Ahad dan hari-hari kelepasan umum. Bagaimanapun dalam beberapa keadaan, pihak kami berhak untuk menunda proses penghantaran pada hari yang berikutnya yang tidak jatuh kepada hari cuti umum.

  Kami menguruskan urusan pengeposan 24 jam, dan tracking number akan diberikan segera setelah bungkusan pesanan siap disediakan. Ini bermakna pelanggan akan menerima tracking number sebaik sahaja pesanan pelanggan disiapkan, ia menandakan pesanan anda telah siap dan sedia untuk dipos keesokan hari, walaupun belum dihantar ke wakil pos yang menguruskan urusan pos kami.

  Urusan jual/beli boleh berlaku pada setiap hari, termasuk hari-hari cuti atau hari kelepasan am. Tetapi tempahan/barang hanya akan dihantar seperti hari-hari yang telah dijadualkan.

  Kami berhak menggunakan khidmat pos biasa/pos daftar /syarikat kurier (selain Pos Laju) yang harganya lebih munasabah bagi menampung kos pos yang berlebihan untuk item yang diorder secara pukal lebih dari 2.
  Caj untuk penghantaran bukanlah caj sebenar dan telah ditambah dengan handling fee.

  AKAD

  "Syarat yang seterusnya ialah akad, iaitu akad boleh dibuat melalui internet dengan menggunakan borang pesanan yang jelas menyebut perincian barangan bagi mengelakkan ‘jahalah' dan ‘gharar'; Cuma ‘tick' pada item yang ingin dibeli dan hantar, itu sudah dikira akad dan diterima dalam syariah." - sumber: www.zaharuddin.net

  1.1 POLISI

  1. Kami tidak melayan COD, hanya berurusan dengan pos kerana ia menjimatkan masa.
  2. Kami boleh berurusan dengan cara Private Message. Urusan dengan cara Private Message amat digalakkan.
  3. Kami menggunakan perkhidmatan PosLaju atau Pos Ekspres atau mana-mana syarikat kurier yang akan kami maklumkan untuk penghantaran. Sila pastikan nama, alamat anda adalah betul untuk mengelakkan sebarang masalah penghantaran.

  4. Kami juga berhak mengenakan caj lebih pada pengeposan sebagai kos masa, pembungkusan, kos peralatan pembungkusan, upah proses pembungkusan (jika ada) dan sebarang risiko yang kami terpaksa tanggung sama ada dari segi kerosakan, waranti, kreadibiliti atau sebagainya.

  5. Untuk pembayaran menggunakan interbank GIRO, yang biasannya akan mengambil masa 3 hari bekerja, penghantaran hanya boleh dilakukan apabila pembayaran telah diterima.

  6. Selepas penghantaran, pembeli akan menerima tracking number untuk tujuan rujukan. Tracking number akan dikemaskini di dalam sistem yang boleh diakses oleh pembeli

  7. Masalah dalam proses penghantaran dari PosLaju adalah diluar kawalan pihak kami.

  8. Penghantaran hanya akan dilakukan pada hari Isnin, Selasa, dan Jumaat, bagaimanapun kami berusaha untuk membuat penghantaran setiap hari kecuali cuti hari Ahad dan hari-hari kelepasan umum. Bagaimanapun dalam beberapa keadaan, pihak kami berhak untuk menunda proses penghantaran pada hari yang berikutnya yang tidak jatuh kepada hari cuti umum.

  9. Urusan jual/beli boleh berlaku pada setiap hari, termasuk hari-hari cuti atau hari kelepasan am. Tetapi tempahan/barang hanya akan dihantar seperti hari-hari yang telah dijadualkan. [ rujuk perkara 7 ]

  10. Caj penghantaran mungkin berbeza ke mana-mana negeri atau daerah semenanjung, Sabah dan Sarawak.

  11. Kos penghantaran adakalanya tidak mengikut berat barang yang dipos, dan bergantung kepada keadaan barang dan keperluan.

  12. Gabung kos pos/combine shipping boleh dilakukan atas perbincangan bersama.

  13. Kebanyakan barang/item berada dalam stok kami dan sebahagian mungkin menggunakan konsep kerjasama dropship dengan pihak ketiga, bagaimanapun sebarang urusan berkenaan dropship akan diuruskan oleh pihak kami sehingga pembeli hanya perlu berurusan dengan pihak kami sahaja dan tiada beban kepada pihak pembeli.

  14. Barang/item kerjasama dropship mungkin mengambil masa untuk diuruskan dan dan makluman awal akan dimaklumkan.

  15. Bagi barang/item pre-order tempoh penghantaran adalah 2 minggu dan 1-3 hari bekerja dari tarikh barang sampai kepada pihak kami. Kami akan memaklumkan kepada pelanggan sebelum atau selepas order dilakukan bahawa sesuatu barang/item itu pre order atau bukan. Kebiasaannya kami akan meletakkan tanda [pre] untuk barang atau item pre-order dan pembeli diharap dapat maklum.

  16. Kami menghargai sekiranya pembeli berurusan dengan menggunakan bahasa kebangsaan. Bagaimanapun urusan boleh dijalankan dengan baik jika pembeli menggunakan bahasa Inggeris.

  17. Maklumat lebih lanjut tentang proses bidaan, pemulangan wang, dan program perlindungan pembeli boleh di baca pada perenggan 1.2, 1.3 dan 1.4 sila baca keseluruhan perenggan sebelum membuat belian atau bidaan bagi mengelakkan salahfaham berlaku.

  1.2 BIDA/BID

  Sila baca dengan berhati-hati dan sepenuh perhatian sebelum anda bid.

  1. Harga tidak boleh dirunding selepas/sebelum menang bid.

  2. Kami berhak membatalkan bid anda sekiranya mendapat anda adalah pengguna/user yang mempunyai rating yang buruk.

  3. Pemenang bidaan perlu membuat bayaran dalam masa 2 hari/48 jam selepas menang bid/tutup bid atau anda akan dikira sebagai Non Paying Bid. Kami hanya akan menarik balik rekod anda setelah pembayaran diterima.

  4. Perbincangan sentiasa terbuka sekiranya anda mempunyai masalah pembayaran, tetapi ia mestilah atas urusan kesukaran dan bukan kerana pembatalan pembayaran setelah menang bidaan.

  5. Pembeli perlu melaporkan terus kepada kami jika terdapat sebarang kerosakan kepada barang untuk pemulangan wang.

  6. Barang/item untuk bida kebiasaanya adalah bukan asli melainkan dinyatakan sebaliknya pada maklumat lalai, ianya adalah bukan asli. Kami hanya akan menyatakan sekiranya barang tersebut asli dan pembeli/pembida perlu memahami dengan teliti setiap penerangan yang diberikan sebelum meletakkan bidaan pada item/barang.

  7. Gambar/imej item/barang yang disiarkan mungkin tidak sama dengan item/barang asal yang bakal anda bid/bida atau anda terima setelah memenangi bidaan.

  8. Pembeli/pembida perlu memahami tiada tututan pemulangan wang boleh dilakukan dengan alasan gambar/imej tidak sama dengan item/barang yang diiklankan KECUALI perbezaan melalui pengerangan/feature(s)/description(s) barang yang diiklankan sahaja.

  9. Sila bid sekiranya anda bersetuju dengan kesemua syarat.

  10. Syarat boleh dipinda dari masa ke semasa tanpa sebarang pemberitahuan awal kepada pembeli atau bakal pembeli.

  11. Pembeli perlu memahami bahawa setiap transaksi adalah direkodkan untuk tujuan rujukan di masa akan datang.

  12. Pembeli tidak dibenarkan bid/bida sekiranya ragu-ragu, keliru atau tidak faham dengan mana-mana perkara/item/barang/terma/cara penggunaan sistem bid atau mana-mana bahagian sepanjang acara lelongan dijalankan. Kerana kami beranggapan tidak akan melayan sebarang tuntutan untuk kes keraguan setelah dijelaskan di dalam penerangan di laman bid atau di dalam mana-mana perkara/bahagian di dalam terma dan syarat ini.

  13. Kami berhak sepenuhnya untuk menyingkirkan "pembina suka-suka" atau joybidder yang mempunyai sekurang-kurangnya 1 rekod Non Paying Bid (NPB).

  14. Kesemua bayaran tidak dituntut akan dikira sebagai kos pengurusan sekiranya melebih tempoh 30 hari.

   
  1.3 PEMULANGAN WANG/REFUND
  1. Kami menerima polisi pemulangan wang dalam masa 3 hari, sekiranya barang tidak berfungsi. Kelewatan yang melebihi 3 hari adalah tidak tertakluk kepada polisi pemulangan wang ini.

  2. Tuntutan pemulangan wang mestilah berlaku dalam masa 3 hari bermula dari tarikh/jam/minit barang tiba di tangan pembeli melalui rekod pos laju dan termasuk hari Sabtu, Ahad dan cuti kelepasan umum tidak terkecuali cuti-cuti perayaan besar negara seperti Hari Raya Aidilfitri, Tahun Baru Cina, Hari Kemerdekaan atau sebagainya.

  3. Untuk pemulangan wang, sila berikan nombor akaun MAYBANK - atau kami akan menolak RM0.20-RM0.50 sebagai caj yang dikenakan sekiranya anda memberikan nombor akaun lain selain MAYBANK (Interbank Transfer)

  4. Kami akan memulangkan wang anda sekiranya item yang dihantar rosak, dan tidak berfungsi sahaja.

  5. Proses pemulangan wang akan mengambil masa 24 jam hingga 7 hari bekerja dari tarikh barang yang dipulangkan selamat tiba kepada kami dan setelah segala proses yang sepatutnya selesai.

  6. Barang yang hilang sewaktu pembeli menghantar kepada kami membolehkan pemulangan wang dibatalkan.

  7. Barang yang dipulangkan mestilah barang asal seperti yang dihantar oleh kami semasa proses awal pembelian.

  8. Pihak kami berhak untuk membatalkan pemulangan atau memulangkan wang dengan jumlah minimum 50% sahaja atau mana-mana jumlah yang munasabah sekiranya terdapat sebarang ketidaksempurnaan yang tidak terlalu ketara pada barang/item asal seperti yang dihantar kepada pembeli sewaktu proses pembelian.

  9. Pembeli perlu memaklumkan sekiranya ingin memulangkan barang untuk pemulangan wang melalui Private Message.

  10. Proses pemulangan wang hanya akan dikira dari waktu kami dimaklumkan dengan munasabah akan makluman yang dihantar kepada pihak kami dari pihak pembeli.

  11. Kos pos tidak dipulangkan dan tidak dikira dalam kos barang untuk pemulangan wang walau dengan apa cara sekalipun.

  12. Wang yang tidak dituntut akan dikira sebagai kos pengurusan penjual. Pembeli pada bila-bila masa berhak untuk menuntut sebarang pemulangan wang selagi store ini aktif.

  13. Caj Pemulangan Wang
   Kos pemulangan wang adalah ditolak dengan yuran transaksi Netpay 3.5%, ini kerana Netpay mengenakan caj 3.5% untuk setiap transaksi kepada penjual. Diharap pembeli dapat memahami polisi bersama ini. Bagaimanapun untuk kes seperti ketiadaan stok, kesilapan penghantaran pihak kami akan memulangkan 100% wang pembeli (kecuali kos pos).
  14. Pemulangan wang untuk FREE SHIPPING item - kos pos akan ditolak dan berat akan dikira berdasarkan standard Pos Laju.

  15. Sekiranya pembeli telah memberi rating Neuteral atau Bad, maka TIADA PEMULANGAN WANG atau PERTUKARAN BARANG akan diberikan. Perlu difahami, pemulangan wang atau pertukaran barang hanya dilakukan atas urusan yang baik dan melalui proses rundingan sahaja. Sekiranya rating tersebut diberikan maka itu tidak dikira sebagai rundingan, kerana ia adalah keputusan sebelah pihak sahaja.

  16. Sekiranya pemulangan wang atau barang telah dilakukan, memberi rating Neutral atau Bad adalah tidak wajar.

  17. Tiada pemulangan wang akan dilakukan sekiranya fizikal barang/item tidak seperti asal atau dalam keadaan yang bukan dari barang/item yang kami telah pos kepada pembeli.

  18. Semua barang yang dipos kembali akan diuji sekali lagi oleh pihak kami, sekiranya tidak terdapat kerosakan seperti yang dinyatakan, tiada pemulangan wang akan dilakukan, dan pembeli perlu menjelaskan kembali pos penghantaran semula barang/item atau pihak kami berhak untuk menamatkan urusan dengan pembeli.

  19. Pembeli/pembida perlu memahami dengan jelas bahawa, pemulangan wang hanya boleh diberikan sekiranya item rosak, atau tidak berfungsi dengan baik dan bukan disebabkan oleh warna, fizikal, pembungkusan, tulisan, bahasa manual pada item/barang atau imej yang berbeza dengan imej yang digunakan untuk tujuan penerangan atau ilustrasi.

  20. Kami hanya akan berurusan dengan pembeli asal untuk pemulangan wang dan tidak melayan sebarang urusan dengan pihak/wakil ke-3.

  21. Pembeli yang berurusan dengan sopan, beradab dan saling menghomati akan diutamakan dan akan memudahkan proses rundingan pemulangan wang.

  22. Pembeli yang berurusan dengan kurang dan tidak dengan cara yang baik akan menyukarkan proses urusan dan boleh menyebabkan kelewatan pemulangan wang.

  23. Kami menghargai untuk berurusan dengan cara yang lebih sopan dan jaminan kami, tiada sebarang kesusahan kepada pembeli yang berurusan dengan sopan dan saling menghormati dengan kami.

  1.4 PROGRAM PERLINDUNGAN PEMBELI
  1. Kami adalah ahli store lelong berdaftar, di mana MyKad kami adalah dokumen yang diserahkan untuk pengaktifan akaun, dengan itu anda tidak perlu risau jika terdapat sebarang masalah kekeliruan, penipuan atau sebagainya.

  2. Untuk sesetengah produk, kami menerima SafeTrade yang membolehkan urusan jual beli diselenggara dengan baik dan pembeli tidak perlu runsing tentang keselamatan semasa proses pembelian.

  Sekiranya anda telah membuat pembelian, pembayaran, pembidaan/bid kami menganggap bahawa anda telah membaca keseluruhan isi kandungan terma dan syarat yang ditetapkan, dan anda dalam apa jua keadaan harus menerima keseluruhan kandungan terma dan syarat seperti yang ditetapkan. [BM] Kami berhak untuk membuat sebarang perubahan secara harian, mingguan, bulanan atau tahunan kepada terma dan syarat boleh dilakukan tanpa sebarang makluman awal. [Eg] We reserved the right to review the terms conditions daily, weekly, monthly or annually without prior notice. Sila maklum bahawa peraturan dalam Bahasa Malaysia adalah rujukan utama berbanding lain-lain bahasa, sekiranya ada atau disertakan bersama-sama.

  PERINGATAN AKHIR: Setelah anda meletakkan bid/bida ATAU meletakkan order melalui BuyNow Order, bermakna anda telah bersetuju dan memahami keseluruhan kandungan terma dan syarat yang telah ditetapkan. Luangkan masa untuk membaca kesemuanya bagi mengelakkan salahfaham berlaku sewaktu proses jual beli berlangsung hingga ke peringkat terakhir.

  Kemaskini terakhir 27 Mac 2014 01:04AM Khamis

   

  Questions & AnswersDo you have any questions to ask merchant about this product   Ask Seller

  0.0

  0.0 stars out of 5
  5 star
  0
  4 star
  0
  3 star
  0
  2 star
  0
  1 star
  0
  Share your thoughts with others
  Write a review
  Only buyers who purchased the product may leave a review  Note : The seller assumes all responsibility for listing this item. Please contact the seller to resolve any questions before or after purchasing the item. Currency is RM (Ringgit Malaysia) unless otherwise noted.
  Back to Top
  Our Affiliates : Lmall.my | Superbuy.my | Pretty.my